Eizo uvádí HDR monitor ColorEdge zaměřený na profesionály

vydáno 10. 4. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Monitory | 1 komentář

Tagy: Adobe RGB, DCI 4K, DCI-P3, Eizo ColorEdge CG319X, HDR monitor, kalibrátor

Jste-li profesionál, který pravidelně tvoří HDR obsah, pak už nejspíš víte, jak důležité je mít displej s přesnou reprodukcí barev.

Takových displejů už je na trhu přirozeně plno a od různých výrobců, nicméně svou „trošku do mlýna“ se rozhodla přinést i společnost Eizo. Ta představila monitor s názvem ColorEdge CG319X, který je nejnovějším displejem značky zaměřeným na HDR profesionály.

Novinka má úhlopříčku displeje 31,1“ s IPS panelem s rozlišením 4 096×2 160 pixelů (DCI 4K), standardní obnovovací frekvencí 60 Hz a dobou odezvy 9 ms.

Stejně jako jiné profesionální HDR monitory na trhu je i CG319X vybaven odnímatelným „kšiltem“, který má redukovat odraz slunečního světla, ale i věci, které by vás mohly odvádět od práce.

Hlavním prodejním argumentem displeje je mimo výše uvedené zejména jeho schopnost reprodukovat 99 procent barevného spektra Adobe RGB a 98 % spektra DCI-P3. K tomu lze doplnit také kontrastní poměr 1 500 : 1 a maximální jas o hodnotě 350 cd/m².

CG319X má i svůj vlastní, automatický kalibrátor HDR, díky čemuž uživatelé nepotřebují kalibrační řešení třetí strany. Integrovaný kalibrátor navíc dokáže fungovat za pochodu, byť výrobce doporučuje, abyste se v průběhu kalibrace vyhnuli některým „barevně náročným operacím“. Zařízení bude k dispozici někdy v květnu, byť zatím Eizo neoznámilo, za jakou částku jej hodlá prodávat.

Zdroj: Techspot.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Eizo uvádí HDR monitor ColorEdge zaměřený na ...

Vložil jamsmalik (bez ověření), 24. Listopad 2018 - 15:22

Obrázek uživatele jamsmalik

Your music is amazing. You have some very talented artists. I wish you the best of success. Riverfront residences floor plan