Google koupil od výrobce smartwatch Fossil tajemnou technologii

vydáno 18. 1. 2019 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: akvizice, chytré hodinky, Fossil Group, Google, smartwatch, technologie

Americký Google koupil od výrobce smartwatch, společnosti Fossil Group, novou, doposud nespecifikovanou technologii pro chytré hodinky. Hodnota transakce činí okolo 40 milionů dolarů.

Za tuto cenu získá Google duševní vlastnictví, související s touto technologií, jakož i některé členy týmu Fossilu, kteří přejdou pod jeho křídla. Podle Grega McKelveyho, výkonného viceprezidenta a strategického a digitálního ředitele Fossil Group, budou výsledkem transakce „nové produktové inovace, jež zatím na trhu nebyly.“

Prozatím neznámou technologii vyvinula firma Fossil, jež jako základ využila řešení zakoupené od podniku Misfit. Tento podnik vlastní od roku 2015, kdy jej koupila za 260 milionů dolarů. Nová technologie prý v dané kategorii nemá obdoby a nejspíše se tedy máme na co těšit.

Technologií má být vybavena celá nová řada produktů, a to nejen od Fossilu a Googlu, který ji zpřístupní svým partnerům, využívajícím ekosystém Wear OS. Pravděpodobně tohoto kroku amerického giganta se ona smlouva týká především.

McKelvey se nechal slyšet, že „Fossil Group produkt přinese na trh, postupně napříč celou šíří [našich] značek, a pak, ve stylu Googlu, bude technologie časem rozšířena na celé odvětví, aby z ní měli prospěch všichni.“

Kdy se produktů s prozatím velice záhadnou technologií dočkáme, ani jedna ze stran akvizice neprozradila.

Zdroj: GSM Arena

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře