Samsung, TCL, Hisense a Panasonic zformovaly 8K Association

vydáno 11. 1. 2019 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Televizory

Tagy: 8K Association, 8K televize, AU Optronics, Hisense, organizace, Panasonic, Samsung, standardy, TCL

Skupina výrobců televizorů plus producent panelů AU Optronics zformovali organizaci 8K Association, jejímž cílem je propagace 8K, nastavení minimálních požadavků pro výkon pro toto rozlišení a vytvoření loga. Klíčoví hráči však chybějí.

K těm, kteří se zapojili, patří Hisense, Panasonic, Samsung a TCL, ale také již zmíněný výrobce panelů AUO. K nim by se měl brzy přidat i Samsung Display.

Ke stanoveným cílům patří především propagace 8K TV a 8K obsahu pro spotřebitele, pomoc se vzděláváním spotřebitelů a profesionálů v oblasti 8K ekosystému, pomoc při zabezpečením nativního obsahu v 8K pro členy, pobízení poskytovatelů služeb – například distributorů audiovizuálního obsahu – k vývoji nabídky v 8K, zprostředkovávání komunikace s 8K ekosystémem za účelem komercializace, vývoj úvodních technických požadavků pro vstupní signály v 8K, vývoj počátečních kategorií 8K TV a minimálních specifikací pro obrazovou kvalitu.

Výkonný ředitel 8K Association Chris Chinnock ovšem přiznal, že vzhledem k množství výzev je možné, že 8K televizím bude dosažení masového trhu oproti 4K televizím trvat déle. Což ovlivňují faktory, jako jsou obsahové knihovny, větší displeje nutné pro plné využití 8K rozlišení a váhání distributorů.

Asociace zároveň ozřejmila, že má v úmyslu definovat minimální specifikace pro 8K, kterými si daný model televize vyslouží logo programu. O tom, jaké tyto specifikace budou, je příliš brzy spekulovat, jisté však je, že sem mají patřit například HDMI 2.1, 8K čipsety a 8K kodeky.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře